Home

Laatste nieuws

Totstandkoming concert Alexander Abreu y Havana d’Primera anno nu

Geen reacties Geen categorie

Dat het moeilijk is om te plannen of een concert te organiseren in deze vreemde tijd blijkt wel uit het verhaal van Henk Schepers. In 2020 had hij grootse plannen om Alexander Abreu y Havana d’Primera naar Nederland te halen. Dat dat niet zonder slag of stoot is gegaan blijkt uit zijn verhaal.

 

Een live concert organiseren van Alexander Abreu y Havana D’Primera heeft in tijden van Corona nogal wat voeten in de aarde.
Als je als concertpromoter (Live in Europe) besluit om eens hedendaagse salsa uit Havana te brengen ga je natuurlijk voor de beste en ben je maar wat blij dat hét toporkest voor salsadansers wereldwijd onder leiding van de charismatische voorman en trompettist Alexander Abreu, geboekt kan worden. We boeken “the Box” in Amsterdam en starten de productie en promotie.
Als het orkest juist geland is in Spanje om de Europese tour te beginnen breekt Corona uit en gaat alles op slot. Op de valreep kan het orkest nog terugvliegen naar Cuba.

Alexander Abreu y Havana d'Primera

Wij annuleren het concert samen met nog 12 andere lopende projecten, een heidense klus waarbij je al het gedane werk ongedaan moet maken. Het voelt of je in z’n achteruit de snelweg op gaat. Gedane investeringen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
We kijken vooruit en verplaatsen concerten naar het najaar van 2020. Intensieve overleggen met zalen, artiesten, leveranciers volgen. Maar ook dat blijkt ijdele hoop, een tweede COVID golf gooit weer roet in het eten en wederom gaan de geplande concert data niet door.
Als dan eindelijk de vaccins ontwikkeld zijn en de vaccinaties in Europa op gang komen durven we weer vooruit te kijken. Wat zijn de besmettingscijfers? Wanneer mag het weer? Onder welke condities. Voorzichtig durven we in overleg met de artiest een datum te plannen in november 2021. Ruim anderhalf jaar na de initiële datum. Dan blijkt de zaal het niet te hebben overleefd. We gaan op zoek naar een alternatief. Maar ook de zalen zijn erg voorzichtig en hoewel het weer beperkt mag durven ze niet goed. Uiteindelijk lukt het om de RAI te boeken voor 11 november en bij de onvolprezen Yvette om Alexander Abreu vast te leggen voor deze datum.
Ondertussen is de wereld veranderd, the BOX failliet, geluidsbedrijven zijn zich gaan richten op zonnepanelen en het lichtbedrijf heeft haar prijzen ongeveer verdubbeld. Maar als de COVID tijd ons één ding geleerd heeft, dan is dat wel dat we van ons werk houden en het enorm missen. We laten ons niet kisten, starten een intensieve promotiecampagne om het voorzichtige publiek te informeren en werken aan de productie.
Gelukkig ervaar ik dat er veel enthousiaste mensen zijn die de Salsa een warm hard toedragen en die bereid zijn om mee te werken aan het eerste grote salsa liveoptreden na corona.
Waardonder: Anelka, Yvette, Rinio, Kasanoba, Rafi, Jorge, Jaqueline, Margje, Monique, Nataly, Roos, Semmy, Tahani, Victor, Yanne, Yolanda.

https://www.latinworld.nl/latin/nieuws/totstandkoming-concert-alexander-abreu-y-havana-d-primera-anno-nu-987.php