Home

Shop

Categorie:

Klatwerk3 – Lost in Berlin album

 9,95

Met denderende motieven start de reis van Klatwerk3 in ‘Oriënt Express’.  Van stedelijke verstilling in ‘Paris’ tot volledig verdwalen in ‘Lost in Berlin’. Na gezonde zelfkritiek in ‘Crazy Man’ springt Klatwerk3 volledig uit de ban in het vervreemdende “A Clockwork Orange”.  Na alle avonturen is het tijd voor bezinning in “Reflection”, al “Wondering in the Park” met de “Raindrops” bijna voelbaar op je hoofd. Met nieuw opgedane kracht van samenwerking in “Spirit” vervolgen de heren hun weg op “In a Silent Mood”. Met…Igor… kunnen we concluderen veel Joy

Beschrijving

 CD “Lost in Berlin”. Noord-Europese wereldjazz.

De muziek van Klatwerk3 zit vol verbeelding en verbindend vermogen.

Op het album “Lost in Berlin” verbindt componist Boelo Klat schoonheid met vervreemding en melodische toegankelijkheid met diepgang. Klatwerk3 verbindt ambacht met vernieuwing en afwisseling met herhaling. Klatwerk3 doseert virtuositeit met minimalisme en maakt zowel het persoonlijke universeel als het actuele tijdloos.

De composities op “Lost in Berlin” nemen je mee op een zoektocht vol verhalen, mijmeringen en reflecties over avonturen in Europa. De composities van Klat op de CD “Lost in Berlin” zijn te beluisterenen als een afwisselend filmisch avontuur over steden en de natuur, bezinning na innerlijke reizen. Zo komt de muziek van Klat met veel zeggingskracht ver gaand van dichtbij binnen en raakt je rechtstreeks in je ziel.

De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord- Europese wereldjazz.

Meesterpianist Boelo klat is gegroeid naar een muzikale drie-eenheid met in zijn trio basreus Ruud Vleij en kleurendrummer Ancel Klooster.