Home

Shop

Categorie:

José Rivero – Cantor Argentino

 9,95

1. El ultimo cafe:Mús:Héctor Stamponi.Texto: Cátulo Castillo.(3:29)

2. Viejo corazon: Polo Gimenez (2:13)

3. Como la cigarra: Maria Elena Walsh (3:31)

4. Razon de vivir: Victor Heredia (4:31)

5. Chiquilin de Bachin:mus:Astor Piazzolla T:Horacio Ferrer (3:53)

6. Dulce madera cantora: Victor Heredia (2:31)

7. Milonga del trovador: M:Astor Piazzolla T:Horacio Ferrer (4:15)

8. Yo vengo a ofrecer mi corazon. Fito Paez (3:48)

9. Te recuerdo Amanda. (Victor Jara) (4:03)

Beschrijving

Zijn nieuwe cd: CANTOR ARGENTNO bevat een selectie van 9 bekende Argentijnse liedjes.
Liedjes van onder meer Piazzolla en Mercedes Sosa, de Argentijnse stem van Zuid-Amerika,
die vanwege hun tekst en vanwege hun melodieën altijd in de herinnering zullen blijven en die onderdeel zijn gaan uitmaken van de Argentijnse cultuur. Liedjes die voor eeuwig zullen worden gekoesterd. De vertolking van deze Argentijnse liedjes door Rivero zijn stuk voor stuk prachtige voorbeelden van gemeende uitdrukking van diepe gevoelens, waar hij zijn hart en ziel helemaal in legt.

Deze stukken vonden hun oorsprong in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw en worden inmiddels beschouwd als klassiekers De muziek van deze bijzondere werken met grote emotionele expressie wordt gespeeld door 5 Argentijnse topmusici waaronder Jorge Luis de gitarist van Mercedes Sosa. Het album werd hier in Nederland opgenomen en geproduceerd door Amstel Records.

Jose Rivero- Cantor Argentino

Rivero werd geboren in Cordoba, Argentinië. Hij startte zijn zangcarrière als professioneel koorzanger. Hij zong 12 jaar bij het ‘Coro Polifonico de Cordoba’, waarmee hij klassiek repertoire uitvoerde. Rivero maakte deel uit van verschillende vocale groepen, waarna hij zijn carrière vervolgde als solist. Hij werd uitgenodigd om te zingen op de Argentijnse en Braziliaanse televisie, trad op voor de radio, in theaters en op festivals.
Hij wijdde zich aan Argentijnse tangoliederen. Hij ontmoette Astor Piazzolla in zijn woonhuis in Parijs en zong voor hem. Piazzolla was erg onder de indruk van zijn warme en passievolle stem en spoorde hem aan om een breder (folk)repertoire te gaan zingen. Ook een ontmoeting met Mercedes Sosa gaf hem nieuwe inspiratie.

Hij wordt nu algemeen beschouwd als een groot tango kenner en behoort tot de top van de hedendaagse tangozangers. Hij wordt wel de Argentijnse Jaques Brel genoemd. Jose Rivero woont inmiddels in Amsterdam. Hij maakte deel uit van Tango Dorado. Hij trad op met Jennie Arean, Petra Berger, het Rosenberg trio, Gypsy Boys en Tangata en met zijn eigen sextet Jose Rivero.

Rivero ’s huidige repertoire bestaat voornamelijk uit werk van zijn landgenoten Gardel, Piazzolla, Blazquez en natuurlijk het repertoire van Mercedez Sosa.en van Jobim en Ari Barroso uit Brazilië, de Cubanen Silvio Rodriguez en Pablo Milanes en de Chileense Violeta Parra.