Home

Evenementen

Pedro Luis y su Caney

  • Datum: 13 mei 2023
  • Tijd:20:15
  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Zaal: De DuifPrinsengracht 756 1017 LH Amsterdam
  •  tickets

Een swingende Cubaanse avond met een mix van Son, Trova, Bolero’s en Chachacha.

 

CANEY speelt een mix van traditionele trova, bolero’s, cha cha cha, Guaracha, en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera. Dit alles aangevuld met prachtige eigen composities, verrijkt met elementen als guajeo’s en tumba’os.
Caney staat garant voor een sprankelend en swingend Cubaans concert! Trek iets luchtigs aan en vergeet je dansschoenen niet!

Er is in Nederland geen betere exponent van de Cubaanse Son-muziek te vinden dan
Pedro Luis Pardo Cosme, ook wel bekend als ‘El Chamba.’ Als bassist, tresero, of componist is Pedro de Cubaanse muziek in haar maximale expressie.
In ‘Casa de La Trova’ in de hoofdstad Santiago de Cuba heeft Pedro Luis zijn muzikale opleiding gekregen van de oude garde van de ‘Vieja Trova Santiaguera’, waaronder Compay Segundo. Sinds hij zich in 1995 in Nederland heeft gevestigd, heeft Pedro Luis samengewerkt met onder andere Laura Fygi, het Metropole Orkest en Carel Kraayenhof.
De naam Caney komt van een plek in de buurt van Santiago, die bekend staat om het feit dat hier de lekkerste vruchten van heel Cuba groeien. Een goede metafoor voor zijn band, waarin de ‘crème de la crème’ van de Cubaanse muziek in Nederland zich heeft verenigd!
De bezetting van Caney is volledig akoestisch, precies zoals in het ‘Casa de la Trova’ in Santiago is te horen. Met mooie zang, een tres en gitaar, een contrabass en bongó.