Home

Evenementen

Pannonica quartet en Juan Pablo Dobal -Caleidoscoop van de Tango

  • Datum: 10 september 2022
  • Tijd:20:15
  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Zaal: De DuifPrinsengracht 756 1017 LH Amsterdam
  •  tickets

De geschiedenis van de tango blijft in
beweging. Het Pannonica Quartet
brengt de essentie uit de Gouden Eeuw
van de Tango terug met zijn vier saxofoons.
Op zoek naar de belangrijkste elementen
die ervoor zorgen dat een danser over de vloer
gaat en de geluiden die emotie oproepen bij de
luisteraar, heeft Pannonica Quartet zich verdiept
in de arrangementen van traditionele orkesten
en een unieke interpretatieve stijl ontwikkeld.
Het Pannonica Quartet, bekroond met de
Doble Ocho International Tango Competition-prijs,
trad op in verschillende steden van Nederland,
Spanje, België, Frankrijk en werkte samen met
internationale bekende artiesten als Gustavo Beytelmann en Arno Bornkamp. Hun repertoire omvat arrangementen van de traditionele tango-orkesten zoals Tanturi, DiSarli, D’Arienzo, Canaro, Troilo en Pugliese, en hun eigen persoonlijke interpretaties van Piazzolla. Ze krijgen vandaag uitbreiding van de bekende tango pianist Juan Pablo Dobal en het bekende Tangokoppel Geraldine Rojas en Ezequiel Palud. Na het concert en de show spelen de muzikanten nog door en kan er gedanst worden door de bezoekers.

1. CONCERT

Het Pannonica Quartet en Juan Pablo Dobal zullen het evenement openen met het spelen van een selectie van eigen arrangementen van muziek van o.a. Troilo, Pugliese en Piazzolla. Het concert is een uitnodiging tot een een muzikale trip naar Buenos Aires, waar de de tradionele tango en de ‘Tango Nuevo’ van Astor Piazzolla met elkaar verweven zijn.

2. show

Het bekende Tangokoppel Geraldine Rojas en Ezequiel Palud behoeven geen introductie: zij staan aan de top in de tango danswereld. Tijdens de show zullen ze zich op een goed moment bij het Pannonica voegen en als het ware het bal openen. Zo wordt de verbinding tot stand gebracht tussen het concert en de Milonga.

3. milonga

Alle aanwezig danskoppels zullen nu worden uitgenodigd om ook de dansvloer te betreden en de Milonga kan beginnen. Er zullen DJ’s zijn en alle evenementen worden via de ‘live stream’ uitgezonden, dus de thuisblijvers kunnen meegenieten en eventueelthuis luisteren en meedansen. *Graag rekening houden met de coronamaatregelen!