Home

Evenementen

Tango concert + show & milonga. Pannonica quartet met Juan Pablo Dobal. Featuring Geraldine Rojas en Ezequiel Palud en DJ Lucas Malec

  • Datum: 10 september 2022
  • Tijd:20:15
  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Zaal: De DuifPrinsengracht 756 1017 LH Amsterdam
  •  tickets

 

De geschiedenis van de tango blijft inbeweging. Het Pannonica Quartet brengt de essentie uit de Gouden Eeuw van de Tango terug met zijn vier saxofoons. Op zoek naar de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat een danser over de vloer gaat en de geluiden die emotie oproepen bij de luisteraar, heeft Pannonica Quartet zich verdiept in de arrangementen van traditionele orkesten en een unieke interpretatieve stijl ontwikkeld. Het Pannonica Quartet, bekroond met de Doble Ocho International Tango Competition-prijs, trad op in verschillende steden van Nederland, Spanje, België, Frankrijk en werkte samen met internationale bekende artiesten als Gustavo Beytelmann en Arno Bornkamp. Hun repertoire omvat arrangementen van de traditionele tango-orkesten zoals Tanturi, DiSarli, D’Arienzo, Canaro, Troilo en Pugliese, en hun eigen persoonlijke interpretaties van Piazzolla. Ze krijgen vandaag uitbreiding van de bekende tango pianist Juan Pablo Dobal en het werelberoemde Tangokoppel Geraldine Rojas en Ezequiel Palud. Na het concert en de show spelen de muzikanten nog door en kan er gedanst worden door de bezoekers op een selectie van DJ Lucas Malec.

1. CONCERT

Het Pannonica Quartet en Juan Pablo Dobal zullen het evenement openen met het spelen van een selectie van eigen arrangementen van muziek van o.a. Troilo, Pugliese en Piazzolla. Ook spelen zij de wereldpremiere van een compositie van de bekende Argentijnse componist Rolando Duni. Het concert is een uitnodiging tot een een muzikale trip naar Buenos Aires, waar de de tradionele tango en de ‘Tango Nuevo’ van Astor Piazzolla met elkaar verweven zijn.

2. show

Het bekende Tangokoppel Geraldine Rojas en Ezequiel Palud behoeven geen introductie: zij staan aan de top in de tango danswereld. Tijdens de show zullen ze zich op een goed moment bij het Pannonica voegen en als het ware het bal openen. Zo wordt de verbinding tot stand gebracht tussen het concert en de Milonga.

3. milonga

Alle aanwezig danskoppels zullen nu worden uitgenodigd om ook de dansvloer te betreden.
DJ Lucas Malec draait tot de kleine uurtjes.