Home

Evenementen

Cuban Latin Festival Benefit for CUBA featuring Elito Revé y su Charangón

  • Datum: 31 maart 2023
  • Tijd:21:00
  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Zaal: de KoningIsolatorweg
  •  Buy Tickets

Op 31 maart vindt er een groot Benefietconcert plaats in Amsterdam tijdens de 3de editie van het Cuban Latin Festival. 🇳🇱 🇨🇺

Niemand minder dan Elito Revé y su Charangón (Cuba) komt optreden en zijn steun betuigen aan deze actie.

Het plan om dit Benefietconcert te organiseren is ontstaan tijdens voorgaande edities van Cuban Latin Festival. Onze Cubaanse bezoekers attendeerden ons toen op de huidige schrijnende situatie in Cuba waarin aan alles tekorten zijn en dan vooral aan eerste levensbehoeften en medicijnen.

De boycot en internationale crisis hebben het eiland in een enorme armoede gedompeld. Deze ellende krijgt nagenoeg geen aandacht in de internationale pers.
We ontvingen veel foto’s en filmpjes van onze Cubaanse vrienden en konden het grote leed niet langer aanzien zonder er iets aan te doen.

De gehele opbrengst van deze 3de editie van Cuban Latin Festival schenkt de organisatie daarom aan een grote hulpactie voor Cuba.

Support deze actie als je de Cubaanse bevolking, die het op het moment moeilijker heeft dan ooit, een warm hart toedraagt en wilt ondersteunen.

Koop een ticket voor dit Benefietconcert met Elito Revé y su Charangón (Cuba) en/of doneer vrijblijvend op:
https://shop.link2ticket.nl/nl/S/Event/A1hXcUMFfV5EUw/A1hXcUMFd19HUw

Met het bedrag worden medicijnen, medische hulpmiddelen, eerste levensbehoeften en schoolbenodigdheden aangeschaft waarmee we de meest kwetsbaren in Cuba gaan helpen, kinderen en ouderen.

Wij rekenen op jouw steun. Bij voorbaat dank.

Namens Cuban Latin Festival

🇨🇺 🇨🇺 🇨🇺

El 31 de marzo tendrá lugar en Ámsterdam un gran concierto benéfico durante la 3ra edición del Festival Latino Cubano.
Nada menos que Elito Revé y su Charangón (Cuba) actuará y mostrará su apoyo a esta acción.
El plan de organizar este concierto benéfico surgió durante ediciones anteriores del Festival Latino Cubano. Nuestros visitantes cubanos llamaron nuestra atención sobre la desgarradora situación actual en Cuba, en la que hay escasez de todo, en especial de los artículos de primera necesidad para la vida y de los medicamentos.
El boicot y la crisis internacional han sumido a la isla en la pobreza extrema. Esta miseria prácticamente no recibe atención en la prensa internacional.
Recibimos muchas fotos y videos de nuestros amigos cubanos y ya no podíamos dar testimonio del gran sufrimiento sin hacer algo al respecto.
Por lo tanto, la organización dona la totalidad de los ingresos de esta 3ra edición del Festival Latino Cubano a una importante campaña de ayuda a Cuba.
Apoya esta acción si tienes un corazón cálido y quieres apoyar al pueblo cubano, que actualmente está pasando por un momento más difícil que nunca.
Compra una entrada para este concierto benéfico con Elito Revé y su Charangón (Cuba) y/o dona sin compromiso en:
https://shop.link2ticket.nl/nl/S/Event/A1hXcUMFfV5EUw/A1hXcUMFd19HUw
El monto será destinado a la compra de medicamentos, dispositivos médicos, artículos de primera necesidad y útiles escolares con los que ayudaremos a los más vulnerables de Cuba, niños y ancianos.
Contamos con su apoyo. Gracias por adelantado.

Elito Revé y su Charangón

Elio Junior of Elito Revé (°1956) is orkestleider van één van de grootste monumenten uit de geschiedenis van de populaire Cubaanse salsa-muziek. Hij zet de muzikale traditie van zijn vader Elio Senior (°1930) voort, die in de jaren ’50 begon met zijn changui-muziek, afkomstig uit Guantanamo in het oosten van het eiland.

Elio Senior was een flamboyante figuur, die vele talenten en latere beroemdheden in zijn orkest een kans gaf: Chucho Valdes (Irakere), Juan Formel (Los Van Van) en Yumuri om er enkele te noemen. Elio senior kwam op tragische wijze om het leven in 1997, sindsdien leidt Elito de dans in het orkest Charangon.