Home

Artiesten

Livio Gianola

Livio Gianola komt uit het Italiaanse Bergamo waar hij klassiek gitaar en compositie studeerde. Hij is een buitengewoon begaafde componist/gitarist die (zeer uitzonderlijk) met verbazingwekkend gemak een 8-snarige gitaar bespeelt. Zijn composities zijn zeer toegankelijk en zijn spel is warm, dynamisch en virtuoos. Hij is de enige niet-Spanjaard die muziek componeerde voor het prestigieuze Spaans Nationaal Ballet.
In 14 jaar samenwerking met de beroemde danser Antonio Canales schreef hij de muziek voor de megaproducties “Torero” (1992), “Narcissus” (1995), “Gypsy” (1996), “Minotaur” (2002), “Bailaora” (2004) en “Bohemia” (2006).

Livio Gianola speelde in belangrijke zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs, het Teatro de la Zarzuela in Madrid, Lope de Vega in Sevilla, Bunka Kaikan in Tokyo, het Teatro Colón in Buenos Aires, de Philharmonie in Keulen, het Grand Theater in Shanghai en het Dionysus theater bij de Acropolis in Athene.

Hij trad op bij belangrijke evenementen als solist en in diverse formaties, zoals het “Foro Popular” in Barcelona, de “Bienal de Flamenco” in Sevilla en het “Festival di San Remo”.
Ook was hij te zien en horen in diverse TV programma’s, zoals voor de RAI in Italië, RTSI (Zwitserland), TVE (Spanje), VPRO (Nederland), enz. Livio schreef ook muziek voor film (winnaar in het Rimini Film Festival) en componeerde tevens klassiek werk zoals het “Concert for guitar & orchestra” en de “Levantine Suite” voor gitaar en orkest.

Livio Gianola bracht recent twee nieuwe albums uit, waarvan “Otro Sitio” de eerste was, met fluit,bandoneon, viool, vocals, bas, en percussie.
“Solo a Poniente”: is het nieuwste solo album met een prachtige variatie aan latijnse stijlen van Europees tot Midden- en Zuid Amerikaans. Beide albums zijn in Nederland geproduceerd door Live In Europe BV dat Livio Gianola internationaal vertegenwoordigt.

Spotify

Video’s