Home

Artiesten

Gisela João

Gisela João, geboren en getogen in Barcelos, heeft zes jaar in Porto gewoond. Uiteindelijk won het zingen haar voor zich en nam haar mee naar Lissabon.
In een klein ‘geleend’ huis in Mouraria worstelde ze onder het drukkende gewicht van eenzaamheid en dacht vaak aan stoppen, hoewel ze zich verzette. Ze veroverde eerst de helft van Lissabon, daarna de hele stad, van de Fado-huizen in Lissabon tot de mythische Lux-club, van het kleine auditorium van het culturele centrum van Belem tot het São Luiz-theater.

Toen kwam het moment om die grote uitdaging aan te gaan en haar eerste album op te nemen. Ze vond de ideale tegenhanger in Frederico Pereira, en ze begonnen samen op te nemen. Het album werd uitgebracht op 1 juli 2013, en twee weken later bereikte het nummer één op de Portugese verkooplijst, en de meeste Portugese muziekrecensenten beoordeelden het als de belangrijkste debuutalbum van een Portugese artiest in de twintigste eeuw, met Gisela João die de Amália Best New Artist-prijs ontving, genoemd naar de beroemde fadozangeres met wie ze vanwege haar talent vaak wordt vergeleken.

“Amália Rodrigues was de grootste fadozangeres van de 20e eeuw.

Miguel Esteves Cardoso

Spotify

Video’s