Home

Artiesten

Anuradha Paudwal

Anuradha Paudwal is een populaire playbacksinger in Bollywood, India. Ze is een van de toonaangevende playbackzangers sinds Lata Mangeshkar en Asha Bhonsle. Ze was de eerste zangeres die het monopolie van de Mangeshkar-zangers uitdaagde, met een golf van successen in de Hindi Playback-industrie.

Anuradha zong in een aantal Marathi-films, waaronder de gedenkwaardige “Disate Majalaa” (Ashtavinayak), “Raja Lalakaari” en “Kaalyaa Maatita Maatitaa”. De meeste van deze films hadden muziek van het duo Anil-Arun, Arun als haar echtgenoot, die samenwerkte met Anil Mohile om een ​​paar te vormen.

Anuradha kreeg erkenning met haar populaire nummers voor de film Hero, voor componisten Laxmikant-Pyarelal. Haar samenwerking met Laxmikant Pyarelal leverde meer succes op met liedjes voor “Meri Jung” (O mere Kwabon ke), “Batwara” (Thaare Vaaste Re Dola-Tu maro kaun lage), “Nagina” en nog veel meer. “Ram Lakhan” zag Laxmikant Pyarelal drie grote hits aan Anuradha geven. Hun associatie eindigde met “Tezaab”, waar ze twee goede nummers voor hen zong – “Kehdo ki tum” en “Hum tumko Dilbar Kyon mane”.

Spotify

Video’s