Project Description

Gilbert O’ Sullivan

Gilbert O’Sullivan geeft eenmalig concert in Nederland. Op 1 februari 2019 geeft Gilbert O’Sullivan een eenmalig concert in Koninklijk Theater Carré. De legendarische singer- songwriter, bekend van zijn hits:

‘Alone Again’ https://www.youtube.com/watch?v=Z6pzZy1w3BM
‘ Clair’ https://www.youtube.com/watch?v=sU9fClvdo5s
‘Nothing Rhymed’https://www.youtube.com/watch?v=MtoefxZGR6U

bracht onlangs een nieuw album uit ‘Gilbert O’ Sullivan’ genaamd. Met zijn solovoorstelling Just Gilbert zal hij zowel oude en nieuwe hits in een intieme setting ten gehore brengen. De voorstelling gaat vrijdag 5 oktober in de verkoop. Kaarten zijn op www.carre.nl/voorstelling/gilbertosullivan te bestellen.


De legendarische singer- songwriter Gilbert O’ Sullivan behoort tot een van de grondleggers van dit genre. De Ierse Engelsman uit Waterford wist vooral in de jaren 70 hit na hit te scoren. Zo zullen er vele albums te vinden zijn in moeders platenkast. Het was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek.
Nu zijn we vele jaren later en horen we de echte Pianoman op zijn nieuwe veelgeprezen album wederom achter zijn toetsen de sterren van de hemel zingen.
Love How You Leave Me’ of de ballade ‘Dansette Dream’ “I ll never love again” passen in de sfeer van zijn hits ‘Alone Again’ en ‘Nothing Rhymed’, die overigens nog steeds de top 2000 halen.


Ook de uptempo songs ‘What is it About My Girl’ en ‘No Head For Figures Like Yours’ klinken als de jaren 70 in een hedendaags jasje.
Samen met Ethan Johns als producer loopt hij in de slipstream van Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne waar Johns ook als producer betrokken was. Zijn nieuwste album kent prachtige liedjes die een kop en staart hebben en mooie verhalen vertellen zoals een echte singer-songwriter betaamt en kwam in Engeland meteen binnen in de top 20.


https://www.facebook.com/gilbertosull
https://twitter.com/GilbertOSull_
https://liveineurope.nl

Gilbert O' Sullivan

Videos

Recent Album

Gilbert O' Sullivan - Live in Europe